Vacature: Leermeester (“The 3* Stunna”)

Almere is in de tweede helft van de twintigste eeuw opgezet en is de snelst groeiende én jongste gemeente van Nederland. Aan geschiedenis kan de stad haar identiteit nog niet ontlenen, maar de lokale trots groeit met de dag. Hier wordt elke dag geschiedenis geschreven waar je bij staat.

Stichting Twisted is al ruim twaalf jaar een begrip in Almere. Twisted is dé brug tussen jongeren, het onderwijs en de arbeidsmarkt en haalt met haar projecten het talent in mensen naar boven. Nu is het tijd voor de volgende stap: het openen van de eerste all day breakfast spot in Almere, voor en door deze generatie. Dit is naast een dope lunchroom, een sociale onderneming met een eigen fysieke leer- en werkomgeving waarmee we de afstand tussen jongeren en de arbeidsmarkt verkleinen op een unieke manier.

Wij willen onze bijdrage leveren aan de (culturele) identiteit – en daarmee de positieve ontwikkeling van de stad Almere. Wij cateren 360 graden van de leefwereld van (jonge) Almeerders: werken, leren, ontmoeten, ontdekken, ontspannen, eten & drinken komen allemaal terug op één plek. Hiervoor zijn we op zoek naar een Leermeester die 24-32 uur per week beschikbaar is en het verschil gaat maken in de keuken en bij onze leerlingen.

Functieomschrijving

Samen met de Horeca Manager ben jij hét gezicht van deze nieuwe hotspot in Almere. Waar de Horeca Manager verantwoordelijk draagt voor de totale exploitatie, ben jij de Chef van de keuken en bewaak je de kwaliteit van elk gerecht dat bij onze gasten op tafel komt. Daarnaast ben je Leermeester binnen ons leer-werk-traject, waarbij we jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt opleiden tot keuken- en bedieningsassistent conform het SVH Diploma.

Contact met leveranciers, meedenken over nieuwe menukaarten, de Horeca Manager adviseren over nieuwe gerechten en efficiënt werken met producten is niets nieuws voor jou. Samen met de Horeca Manager denk je mee over de personeelsplanning en werk je aan initiatieven om de zaak verder door te ontwikkelen op culinair gebied. Ook ben je maatschappelijk betrokken en begeleid je jonge mensen in een nieuwe omgeving naar hun diploma.

Werkzaamheden

• Begeleiden, stimuleren en coachen van de medewerkers en deelnemers in de praktijk
  • Het overbrengen van vakkennis om de passie voor het vak te vergroten
  • Zorgdragen voor een aantrekkelijk producten- en dienstenaanbod.
  • Bevorderen van ideeën/voorstellen en deze uitwerken naar plannen/acties
  • Handhaven van Arbo-, hygiëne- en veiligheidsvoorschriften (HACCP, persoonlijke beschermingsmiddelen e.d.)
  • Het (door)ontwikkelen van verschillende lesmiddelen en methodes (in overleg met de Opleidingsmanager van Twisted)
  • Je doet voorstellen om de productontwikkeling te bevorderen (presentatie, uitstraling)

Profiel werknemer

Wij zijn op zoek naar een Leermeester die het als een uitdaging ziet om Almere op de kaart te zetten met een enorme dosis lef, pancakes en chicken and waffles. Zie jij jezelf al leiding geven aan een team jonge talenten terwijl J Dilla, Curtis Mayfield of Biggie door de speakers pompen? Dan zoeken wij jou!

• Minimaal een MBO-niveau 4 werk- en denkniveau
  • Minimaal 5 jaar ervaring als Chef-kok
  • Je hebt kennis van alle kooktechnieken
  • Je hebt kennis van bedrijfsregels en wettelijke richtlijnen (o.a. HACCP)
  • Je snapt hoe een goede menukaart in elkaar steekt en kunt een dagmenu samenstellen
  • Je hebt vaker (dagverse) producten/ingrediënten ingekocht
  • Je hebt een servicegerichte blik
  • Je gelooft in het maatschappelijke doel van Twisted
  • Je beschikt over een hiphop attitude
  • Je houdt de controle over je eigen werkzaamheden en bent een aanpakker
  • Je blijft rustig in moeilijke omstandigheden of onder hoge werkdruk
  • Je bent creatief en denkt in oplossingen
  • Je hebt de kracht om jezelf en het team te motiveren en te enthousiasmeren
  • Je bent flexibel inzetbaar en woont in (omgeving) Almere

Wij bieden

• Een te gekke uitdaging: dé kans om het verschil te maken in Almere en de loopbaan van jongeren
  • Een marktconform salaris
  • Serieuze ruimte voor jouw initiatieven en ideeën
  • Een plek in een topteam vol met jonge, creatieve mensen
  • Een goede werksfeer midden in hartje Almere

Interesse?

Ben jij “The 3* Stunna” die we zoeken? Stuur dan meteen een mail met je motivatie en contactgegevens naar info@stichtingtwisted.nl – we zijn erg benieuwd!