Interview met Cheryl Mak

Interview met Cheryl Mak - Directrice Twisted

“Ik ben ervan overtuigd dat talent pas waarde krijgt als het ook benut wordt!”
Cheryl Mak
Directrice Stichting Twisted

Mijn zus Valery Mak en tevens ook de oprichtster van de Stichting is voor mij het bewijs.


Al op jonge leeftijd werd haar op school verteld dat er beperkte mogelijkheden voor haar waren weg gelegd binnen de maatschappij. Haar mogelijkheden werd bepaald op basis van de uitvoering van een rekensom, lezen en schrijven en andere voorbedachte opdrachtjes. Zij werd niet benaderd en uitdaagt om vanuit haar kracht, interesses en behoeftes te ontdekken wat haar onderscheidend talent is. Totdat zij op haar veertiende een jongerenwerker ontmoeten die haar wel heeft uitgedaagd en haar liet ervaren wat er werkelijk met haar talent kon worden bereikt.


Dit is één voorbeeld maar dagelijks ontmoet ik jongeren met vergelijkbare verhalen. Jonge mensen die net als Valery een extra push en handvatten nodig hebben om vorm te geven aan hun toekomst.


In de afgelopen 10 jaar is het ons met behulp van een prachtig team en partners gelukt deze handvatten te creëren en aan te reiken. Dit heeft geresulteerd in resultaten waar wij enorm trots op zijn.


Wij hebben deelgenomen aan het programma kansen voor jongeren van het Oranje fonds, een methodiek ontwikkeld met bewezen succes (die als sprekend voorbeeld wordt gebruikt door onder andere TedX en Erasmus+). En vanuit het koningshuis de erkenning gekregen voor onze aanpak. Maar het belangrijkste: de jongeren waar wij dagelijks voor opgesteld staan zijn er allemaal beter uit gekomen dan toen we ze ontmoetten.


Ik ben hier natuurlijk enorm trots op maar voel een uitdaging die nog een paar stappen verder gaat. Ik bouw aan een legacy. Ik ervaar dat wij in staat zijn om de wereld van het onderwijs te beïnvloeden en te verbeteren. Ik wil de kans voor jongeren creëren om carrière te maken binnen hun eigen interesse en specialisatie. Ik wil ze concreet perspectief op betaalde arbeid –en doorgroei mogelijkheden beloven.

“De jeugd heeft altijd gelijk.”
Cheryl Mak
Directrice Stichting Twisted
Dat is een mooie belofte niet waar? Ik geloof ook wij dit waar gaan maken. Wel met de nodige ondersteuning!

De behoeften van jongeren vormen ten alle tijde het vertrekpunt van onze acties. Wij geloven dat intrinsieke motivatie tot beweging leidt.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *