In gesprek met: Roger (MC Lost)

In de maandelijks terugkerende rubriek ‘In gesprek met’ knopen we een gesprek aan met één van onze supporters. Deze keer spraken we met Roger, ook wel bekend als MC Lost en workshopdocent storytelling bij Stichting Twisted. Lees hier wat hij te vertellen had!

“Mijn naam is Roger, 23 jaar oud, geboren en getogen in Amsterdam. Ik ben schrijver, schrijf graag teksten, schrijf graag muziek en het belangrijkste: ik schrijf graag mijn doelen op.”

“Bij Stichting Twisted focus ik mij vooral op storytelling, in de vorm van een lessenreeks waarbij ik in ga op de doelen van jongeren. Daarnaast wordt er gekeken naar wat doelen precies zijn en hoe je deze behaalt. Wat is het verschil tussen iets kunnen en iets willen doen? Tijdens deze lessen laat ik de jongeren zoveel mogelijk hun verhaal omschrijven. Vanuit daar volgt het creëren en schrijven van een nieuw verhaal.”

Roger is van mening dat wanneer je iets opschrijft je dit dan ook visualiseert. “Het zet je aan het denken en laat je reflecteren op het leven en de keuzes die je hebt gemaakt. Op die manier kun je jezelf afvragen welke acties nodig zijn om het gewenste resultaat op te leveren. Want waarom is mijn verhaal zo gelopen en hoe kan ik positief het volgende hoofdstuk schrijven? Ik vind het belangrijk dat de jongeren zich realiseren dat zij de regie van hun leven in eigen handen hebben. Door te kijken naar wat zij willen en een pen op te pakken, kunnen zij zelf het verhaal schrijven dat zij voor ogen hebben.”

“Ik ken Stichting Twisted door Sterre Nacca. Zij heeft mij voorgelegd waardoor ik mij nu optimaal kan inzetten voor het initiatief FULL. Vroeger was ik altijd te vinden bij KAF in Almere en hierdoor was ik al bekend met Stichting Twisted. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik nog steeds in contact ben met de stichting en mij kan inzetten voor jongeren. Ik ben ontzettend blij dat er zoiets bestaat voor jongeren, want er zullen altijd wel jongeren zijn die dit nodig hebben.”

Onder de naam MC Lost maakt storyteller Roger ook muziek. Check MC Lost op Spotify!

(Tekst & beeld: Giovanni Hislop)