In gesprek met: Mekyle Pocornie

In de maandelijks terugkerende rubriek ‘In gesprek met’ knopen we een gesprek aan met één van onze trouwe supporters. Deze keer spraken we met Mekyle Pocornie, die met dank aan zijn passies voor koken en muziek in de keuken van Finish Your Breakfast terecht is gekomen. Check it out!

“Mijn naam is Mekyle, ik werk sinds mijn zestiende full time in de horeca. Ik heb leren koken door van kleins af aan bij mijn oma in de keuken te staan en met haar mee te kijken. Ik kookte altijd al uit kookboeken die ik kreeg van mijn oma en moeder. Zo begon er echt een passie voor koken te ontstaan. Later kreeg ik de smaak te pakken door bij plekken gewerkt te hebben zoals het Conservatorium Hotel en bij Le Garage.”

“Daarnaast ben ik sinds twee a drie jaar ook DJ en beatmaker en treed ik regelmatig op als DJ. Koken en muziek zijn echt mijn twee grote passies, en staan voor mij ook met elkaar in verbinding.  Met mijn muziek maak ik ook deel uit van een team in Amsterdam Zuidoost die zich inzet voor de ontwikkeling van de buurt en een netwerk van ondernemers.”

“Ik ben bij Stichting Twisted terecht gekomen doordat ik een tijdje geleden in de studio van SoulTrash, een hiphop collectief uit Amsterdam Zuid-Oost, aan het koken was. Sterre, ook werkzaam bij Stichting Twisted, was toevallig in de studio aanwezig en vroeg mij of ik ook wat deed met koken naast muziek. Toen ik haar uitlegde dat ik chef ben vroeg ze mij of ik een keertje langs wou komen bij Twisted. De rest is geschiedenis.”

“Ik ben chef kok in de keuken van Finish Your Breakfast en train daar de Fullers om ook in de keuken te staan. Maar niet door ze alleen voor te bereiden voor de echte keuken, maar ook dat ze de passie en kunst van het vak ontdekken in hun zelf. Dat vind ik echt het allerbelangrijkste. Ik heb altijd al docent willen worden en dit is ook hoe ik later in de keuken wil eindigen, als docent keuken of leermeester.”

“Wat voor mij het mooiste is om te zien is dat ik elke dag progressie zie bij de FULLERS. Naar mijn mening gaat het echt geweldig. Ik zie veel potentie in de zaak en zie zeker een langdurig partnerschap voor me! Ik hou echt van het team,  de drive die iedereen heeft, the passion die ik bij ons voel en dat iedereen strijd maar ook goede en eerlijke kritiek geeft.”

(Tekst: Sterre Nacca, beeld: Studio Steez)