In gesprek met: Karin Manuel

In de maandelijks terugkerende rubriek ‘In gesprek met’ knopen we een gesprek aan met één van onze trouwe supporters. We trappen deze rubriek af met Karin Manuel. Een powervrouw die recentelijk de functie van bestuursvoorzitter bij Stichting Twisted heeft ingenomen.

Dus Karin, vertel eens wat over jezelf.

“Nou, ik ben Karin Manuel. Ik woon in Amsterdam en ben daardoor niet per se bekend met Almere, maar ik heb wel degelijk affiniteit met de doelgroep van Stichting Twisted. Ik ben bij de stichting aangehaakt via Gaétan van de Sande, die ik dan weer via Ali B heb leren kennen. Professioneel hou ik me bezig met organisatieontwikkeling en human resource management (HRM). Zo doe ik interim- en consultancyklussen door het hele land. Ook ben ik lector bij het NCOI én zit ik in een aantal raden van toezicht; bij meerdere zorginstellingen hou ik toezicht op het bestuur. En dat is eigenlijk waarom Gaétan mij benaderd heeft: hij zocht iemand die het bestuur van Twisted verder kan vormgeven en de stichting kan helpen om verder te professionaliseren.

En zo ben je in het bestuur terechtgekomen?

“Dat klopt, ik ben nu voorzitter van het bestuur. Samen met de andere leden ben ik ermee bezig om het bestuur van de stichting nog veel sterker te maken. Ook zien we er op toe dat de directeur van Stichting Twisted (Cheryl Mak) in de dagelijkse gang van zaken de juiste keuzes maakt – en sturen we bij waar nodig. Stel dat Cheryl in alle drukte een keer iets over het hoofd ziet, dan kaarten wij dat aan. Zulke zaken monitoren we. Op die manier bouwen we Twisted verder uit. En ik vind het super om dat te mogen doen, want mijn hart ligt echt bij jongeren. Dat is trouwens ook de reden dat ik samen met Ali B een tweetal boeken heb geschreven.”

Je hebt boeken geschreven met Ali B?

“Jazeker, die heten Jouw Talent Centraal en Talent Centraal. Google ze maar eens! Hoewel de titels natuurlijk al redelijk voor zich spreken. Ik vind het belangrijk dat jongeren een (nieuw) perspectief kunnen krijgen als ze dat nodig hebben. Het is mijn doel om jongeren bagage mee te geven waarmee ze uiteindelijk hun eigen brood kunnen verdienen, waarmee ze een toekomst op kunnen bouwen. En daar staat Stichting Twisted ook voor. Daarom geniet ik er volop van dat ik mijn kennis en ervaring op deze manier aan kan dragen.”

Heel tof. Waar zal jij de komende tijd mee bezig zijn bij Twisted?

“Op dit moment is Stichting Twisted bezig met een nieuw concept, waar ik nog niks over mag verklappen. Daar zit heel veel effort in en gaat een hoop denkwerk aan vooraf. Cheryl heeft er al een heleboel werk in gestoken, en als bestuur denken we met haar mee over de verdere vormgeving ervan – en over de financiering. Zo is Cheryl aan het regelen dat er een fondsenwerving komt, dat er sponsors aanhaken en dat de benodigde spullen klaarstaan. Om haar daarbij te helpen, boor ik het netwerk aan dat ik over de jaren heen heb opgebouwd. Ik geef haar de ingangen die ze nodig heeft.”

Dus daar gaan we binnenkort meer over horen?

“Daar kun je wel op rekenen!”

(Tekst: Arjan Stokkers, beeld: Karin Manuel)

In gesprek met: Cheffrey

In de maandelijks terugkerende rubriek ‘In gesprek met’ knopen we een gesprek aan met één van onze trouwe supporters. Deze keer belden […]