In gesprek met: Fabrizio Brancacho

In de maandelijks terugkerende rubriek ‘In gesprek met’ knopen we een gesprek aan met één van onze supporters. Voor deze editie spraken wij met Fabrizio Brancacho, workshopdocent Ondernemen & Doen bij Stichting Twisted. Check zijn verhaal hieronder!

“Hi allemaal, mijn naam is Fabrizio Brancacho. Ik ben 26 jaar en woon in Amsterdam. Bij FULL ben ik workshopdocent Ondernemen & Doen. Mijn lessen draaien volledig om het creëren van een bepaalde mindset. Dit leert de FULL’ers op een bepaalde manier te kijken naar obstakels (of juist lessen) in het leven. Of je nou ondernemer wilt worden of in loondienst wilt werken, hoe je tegen zaken aankijkt en jouw reactie op bepaalde gebeurtenissen, het begint allemaal in je hoofd. Door hier bewuster mee om te gaan, kun je ervoor zorgen dat je de beste versie van jezelf kan zijn. Wees een goede ondernemer of de beste werknemer, wat jouw keuze ook is: zorg ervoor dat je je optimaal kan inzetten.”

“Mijn interesse in het vakgebied is ontstaan doordat ik het niet helemaal kan vinden met de manier waarop er tegenwoordig wordt lesgegeven. De wijze waarop ons verteld wordt om te leren en om te doen, die sluit naar mijn mening niet helemaal aan bij de behoeftes van de leerlingen. Ik denk dat hier een hele andere manier voor is, alleen moet er nog worden uitgevonden hoe die op grotere schaal kan worden toegepast. Naar mijn mening is FULL een stap in de juiste richting.”

“Ik ben via coördinator Sterre Nacca in contact gekomen met Stichting Twisted en het initiatief FULL. Zij was op de hoogte van mijn activiteiten en vroeg zich af of ik mijn visie wilde overbrengen op de FULL’ers. Naar mijn mening is FULL een geniaal concept waarbij de focus ligt op talentontwikkeling. Iets wat mij ontzettend aanspreekt. Dus voor ik het wist was ik bezig om een lesplan van 12 weken op te stellen.”

(Tekst: Giovanni Hislop, beeld: Fabrizio Brancacho)