In gesprek met: Earline

In de maandelijks terugkerende rubriek ‘In gesprek met’ knopen we een gesprek aan met één van onze supporters. Deze keer spraken wij met een FULL coach die van mening is dat je je niet door angst moet laten leiden. Maak kennis met Earline!

“Hey! Ik ben Earline, ik ben 30 jaar en woon in Almere Poort. Ik ben coach bij FULL en daarnaast werk ik als ondersteunend begeleider bij Guido. Op het moment van spreken zit ik mijn derde jaar van de opleiding CMV (Culturele en Maatschappelijke Vorming).”

“Middels mijn coaching zorg ik ervoor dat de FULL’ers worden ondersteund bij het invullen van hun portfolio’s. Ik leer hen dieper te kijken naar waar hun ambities liggen. Ik leer hen kritisch naar zichzelf kijken en reflecteren op hun bevindingen.”

“Ik ben zeer tevreden over het FULL initiatief. Zeker omdat er vandaag de dag steeds vaker sprake is van uitval en vroegtijdige schoolverlaters. Daarom is het goed dat de jeugd van tegenwoordig ergens terecht kan waar dit probleem op de juiste manier aangekaart wordt. Hier hebben zij iemand die hen bijstaat en probeert te begeleiden naar een vaste route.”

“Coaching is wat mij betreft heel belangrijk voor de FULL’ers. Hoewel een stukje theorie belangrijk is, bestaat het echte leven daar ook niet uit. Het leven is gebaseerd op mentoren, althans, zo zie ik dat. In elke levensfase zal er een mentor zijn die jou net dat beetje meegeeft wat je nodig hebt – iets wat je altijd bij zal blijven. Door zoveel mogelijk contact te leggen tussen coach en FULL’er zal hun drempel om gevoelens te delen minder hoog worden. Bepaalde zaken worden hierdoor bespreekbaar gemaakt.”

“Mochten er mensen zijn die twijfelen om deel te nemen aan FULL dan wil ik ze graag één ding vertellen: niet twijfelen, maar gewoon doen! Meestal is twijfelen een vorm van angst. Je hebt namelijk altijd twee ‘stemmen’, en in de meeste gevallen als een ‘stem’ iets probeert te vertellen in een positieve zin, is dit je doorzettingsvermogen. Die andere stem is een vorm van angst.”

“Om af te sluiten: ik ben blij dat ik onderdeel mag zijn van het FULL initiatief. Een tijdje geleden ben ik met een beetje geluk via mijn mentor in contact gekomen met Stichting Twisted. Nu mag ik iets betekenen voor de jeugd en dat doet me goed!”

(Tekst: Giovanni Hislop, beeld: Earline)