In gesprek met: Cheffrey

In de maandelijks terugkerende rubriek ‘In gesprek met’ knopen we een gesprek aan met één van onze trouwe supporters. Deze keer belden we met Jeffrey de Vries, a.k.a. Cheffrey, om hem telefonisch wat vragen te stellen. De privé chef was tijdens de bereiding van gang 3/5 even naar buiten geglipt om ons kort te woord te staan.

Vertel eens Jeffrey, hoe ben jij Cheffrey geworden?

“Nou ik begon drie jaar geleden als chef bij Brownies&downieS. Daar hield ik me voornamelijk bezig met het aansturen van mensen met een beperking in de keuken. Ik had toen al een koksopleiding gevolgd en was begonnen aan de opleiding toegepaste psychologie. Het was super leuk om met die mensen te werken. Maar op een gegeven moment kwam er iets nieuws op mijn pad: een pop-up restaurant in Utrecht. Die is een jaar lang van mij geweest. Daarna ben ik gaan zzp’en. Ik heb me toen verhuurd aan restaurants, als hulp in de keuken of als vervangende chef. Totdat ik in januari dacht van ‘hey, ik wil meer’. Het leek me veel leuker om ook gastheerschap erbij te pakken. Dus toen ben ik mijn privé chef-concept gaan ontwikkelen, het koken bij mensen thuis. En dat is hoe Cheffrey is ontstaan.”

Hoe heb je dat aan de man gekregen dan?

“Aan het begin had ik nog geen content om te laten zien dat ik een privé chef ben. Dus toen ben ik heel actief geworden op social media. Ik heb menig influencer en YouTuber een DM gestuurd, met het aanbod om als privé chef bij hen thuis een diner voor twee te komen koken. Sommigen zagen dat wel zitten, en zo kwam ik bijvoorbeeld in hun vlogs terecht. Dus ik probeerde mijn zichtbaarheid te creëren door middel van andere, grote, accounts. Zo is het balletje gaan rollen. Inmiddels zit ik tot eind dit jaar volgeboekt.”

Lekker bezig!

“Ja, leuk! Ik werk trouwens ook mee aan de nieuwe YouTube-serie ‘Diner voor Twee’ van XITE en Museumnacht Amsterdam. Daarvoor heb ik tot nu toe in drie musea gestaan, waarbij ik elke keer een diner voor twee bekende personen moest koken. Inmiddels zijn Famke Louise, Willie Wartaal en Vjeze Fur al te gast geweest. Niet de minste namen. En het staat allemaal op beeld, dus dat is super leuk! Moet je maar eens bekijken!”

Top is dat! En wat doe je precies voor Stichting Twisted?

“Twisted benaderde mij via Instagram met de vraag of ik iets voor hen wilde betekenen. Nu geef ik elke donderdag een training aan de deelnemers van het FULL-programma. We maken dan één à twee gerechten van een speciaal menu dat ik heb ontwikkeld. Het leukste daaraan vind ik dat ik met de jongeren zelf kan werken. We hebben tot nu toe twee sessies gehad en de FULL’ers zijn erg gemotiveerd. Daar krijg ik zelf ook gewoon heel veel energie van.”

(Tekst: Arjan Stokkers, beeld: Cheffrey)